Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 οι μαθητές τού Γαλλικού τμήματος τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το ΙΕΚ Le Monde.

H επίσκεψη προγραμματίστηκε με πρωτοβουλία τής καθηγήτριας Γαλλικών κ. Φωτεινής Κατρανίδου, η οποία καθοδήγησε τους μαθητές στην ερευνητική τους εργασία με θέμα τον γαλλικό πολιτισμό, η οποία ολοκληρώθηκε στο τέλος τού Α' τετραμήνου.
Στη Σχολή τους μαθητές υποδέχθηκε ο κ. Νίκος Βελισσαρόπουλος, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και Οικονομικών τού Ομίλου, ο κ. Μάκης Βελισσαρόπουλος, Διευθυντής Οικονομικών, και ο chef κ. Γιώργος Γαβριάς. Ο εκπαιδευτικός αυτός όμιλος δραστηριοποιείται στον τομέα των Τουριστικών Επαγγελμάτων και τής γαστρονομίας και διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια Τουριστικών Σπουδών στην Ευρώπη, με τις πλέον σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μοναδικές στον ελλαδικό χώρο.
Οι μαθητές συμμετείχαν σε σεμινάριο μαγειρικής, κατά το οποίο δημιούργησαν μαζί με τον chef κ. Γραβιά χαρακτηριστικά πιάτα τής γαλλικής κουζίνας, φορώντας τη μαγειρική ποδιά που τους προσφέρθηκε ως δώρο από τη σχολή. Κατά τη διάρκεια τής παρασκευής των εδεσμάτων, ο κ. Γαβριάς έδινε πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία, την παρασκευή και τα υλικά των συνταγών, ενημέρωνε τους μαθητές για τις γαστρονομικές και πολιτισμικές συνήθειες των Γάλλων, ενώ συγχρόνως απαντούσε στις ερωτήσεις και απορίες των νεαρών μαθητευόμενων chefs. Στο τέλος τού σεμιναρίου όλοι, μαθητές και καθηγητές, γεύτηκαν  με όρεξη τις εξαιρετικές γαλλικές σπεσιαλιτέ.
Η επίσκεψη στο ΙΕΚ Le Monde ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στις εγκαταστάσεις τής σχολής, κατά την οποία οι μαθητές ενημερώθηκαν για την οργάνωση, το πρόγραμμα και τη διάρκεια των σπουδών που προσφέρονται από τον εκπαιδευτικό αυτόν όμιλο.