Την Κυριακή 19 Iανουαρίου 2014 στο σινεμά Odeon Cosmopolis πραγματοποιήθηκε σε ειδική πρώτη προβολή για τους μαθητές των Γαλλικών τμημάτων όλων των βαθμίδων των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού η ταινία ‘’Belle et Sébastien’’.
Η ταινία τού Νicolas Vanier, παραγωγής 2013, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, είναι κινηματογραφική μεταφορά τής ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς που προβαλλόταν με μεγάλη επιτυχία στη δεκαετία τού 1960. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα μικρό χωριό στις Άλπεις στη διάρκεια τού Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και διηγείται την αγνή φιλία ενός μικρού μοναχικού αγοριού, τού Sébastien, με μια λευκή σκυλίτσα που δεν είχε αφεντικό, την Belle.
Μια ιστορία για τη φιλία, την αλληλεγγύη, τον αγώνα για επιβίωση και το μεγαλείο τής ψυχής, που συγκίνησε γονείς και μαθητές. Παράλληλα, μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον γαλλικό κινηματογράφο και, με βιωματικό τρόπο, με τη γαλλική κουλτούρα τής πολυγλωσσίας και τής πολυπολιτισμικότητας.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Γαλλικών των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων καθώς και η Συντονίστρια Γαλλικής Γλώσσας κ. Χρύσα Παπουτσάκη.