Το B΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης θα συμμετάσχει εφέτος σε τρία έργα e-Twinning:

1) Έργο με τίτλο «Heroes»

Η Α΄τάξη  θα συμμετάσχει εφέτος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning σε συνεργασία με σχολεία τής Ελλάδας, Ιταλίας, Τσεχίας και Τουρκίας.
Το πρόγραμμα με τον τίτλο «Heroes» έχει σκοπό να εμπλέξει τους μαθητές σε δραστηριότητες που αφορούν στους ήρωες.
Σε αυτό το έργο οι μαθητές θα εξοικειωθούν με τους σούπερ ήρωες που εμφανίζονται στα κόμικς.
Θα γνωρίσουν τον τρόπο ζωής τους, τους λόγους για τους οποίους έγιναν σούπερ ήρωες, τα ρούχα τους, τις δυνάμεις αλλά και τις αδυναμίες τους, τους εχθρούς και τους φίλους τους, και φυσικά τον υπέρτατο στόχο τους που είναι να αποκαταστήσουν τις αδικίες στον κόσμο.
Έτσι θα μπορέσουν  να ανακαλύψουν τις δικές τους δυνατότητες, αξίες και ανησυχίες, μαθαίνοντας ταυτόχρονα να ξεχωρίζουν το φανταστικό από το πραγματικό.
Επίσης θα δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι στον κόσμο που ζούμε υπάρχουν πολλοί ήρωες...
Ήρωες που κάνουν τα πάντα για να μας βοηθήσουν, ρισκάροντας πολλές φορές και τη ζωή τους, όπως  οι πυροσβέστες, οι αστυνόμοι, οι  γιατροί… ακόμη και οι μπαμπάδες και οι μαμάδες που με την καθημερινή τους προσπάθεια συμβάλλουν στο να μεγαλωνουν υγιή και ευτυχισμένα παιδιά.
Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Α.Γκαρμπολά

2,) Έργο με τίτλο «Sustainable Schools 4 Sustainable Europe»

Η Γ΄τάξη  θα συμμετάσχει εφέτος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning σε συνεργασία με σχολεία τής Ελλάδας, Αζερμπαϊτζάν, Κροατίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας και Τουρκίας.
Στόχος τού έργου με τίτλο «Sustainable Schools 4 Sustainable Europe» είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους τής Βιώσιμης Ανάπτυξης, έτσι ώστε να αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.
Στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο και έναν κόσμο με λιγότερες ανισότητες, καθώς και σε έναν υγιή πλανήτη, η διάδοση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στο σύνολο τής κοινωνίας αποτελεί το έναυσμα για την επίτευξή τους.
Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Α.Γκαρμπολά

3.) Έργο με τίτλο «We will Survive»

Η Γ΄τάξη  θα συμμετάσχει εφέτος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning σε συνεργασία με σχολεία τής Ελλάδας, Αρμενίας, Κροατίας, Γαλλίας, Γεωργίας, Τουρκίας και Ουκρανίας.
Το πρόγραμμα με τον τίτλο «We will Survive» σκοπό έχει να εμπλέξει τους μαθητές σε δραστηριότητες για τρόπους διαχείρισης κινδύνων, την κατανόηση των κινδύνων, την πρόληψή τους, τον μετριασμό των συνεπειών τους και την αντιμετώπισή των φυσικών καταστροφών, τεχνολογικών ατυχημάτων, κοινωνικών κινδύνων, επιδημιών και πανδημιών.
Καθώς οι κίνδυνοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι τής κοινωνίας στην οποία ζούμε, είναι απαραίτητες για τους μαθητές οι δεξιότητες επιβίωσης και ζωής.
Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Α.Γκαρμπολά