Την Τρίτη 27 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 ομάδες Ολλανδών φοιτητών Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από το εκπαιδευτικό ίδρυμα Welzijn College - ROC Midden Nederland, επισκέφθηκαν τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Δημοτικά Σχολεία Εκάλης.


Οι νεαροί επισκέπτες παρακολούθησαν το μάθημα των Αγγλικών σε πολλές τάξεις, καθώς επίσης και μάθημα στην Ελληνική γλώσσα στην Α΄τάξη τού Γ΄Αρσακείου-Τοσιτείου Δημοτικού Εκάλης.
Η ατμόσφαιρα στις τάξεις ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη και εποικοδομητική με την αμοιβαία ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων στο επίκεντρο αυτής τής επικοινωνίας.
Οι μαθητές μας έδειξαν την ευφυΐα, τις δεξιότητες αλλά και την προσαρμοστικότητά τους ανταποκρινόμενοι γρήγορα σε όλα όσα τους «δίδασκαν» οι νεαροί φοιτητές στα Ολλανδικά, ενώ παράλληλα αξιοποίησαν τις γνώσεις τους σε στις ξένες γλώσσες που διδάσκονται, προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους επισκέπτες μας.
Οι νεαροί Ολλανδοί ξεναγήθηκαν, επίσης, στους χώρους των Σχολείων και ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα σπουδών στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο.
Τέλος, αποχαιρέτισαν το Σχολείο με τις καλύτερες εντυπώσεις και ευχαρίστησαν για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία τους σε αυτό, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους γι΄ αυτά τα δύο όμορφα πρωινά που πέρασαν με τους μαθητές!