Την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσαν με επιτυχία το δεύτερο βίντεο παρουσίασης τού Σχολείου μας για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Τwinning, που ξεκίνησε στις αρχές τού σχολικού έτους 2015-16, με τίτλο “Welcome to my School!”.
Σκοπός τής δεύτερης φάσης τού έργου ήταν να παρουσιάσουν οι μαθητές τους κανόνες τού Σχολείου και τής τάξης τους σε άλλα 10 σχολεία από χώρες τής Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Πολωνία, η Εσθονία και η Ελλάδα.
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης, μέσω τής δημιουργίας ενός βίντεο που οι ίδιοι σκηνοθέτησαν και πρωταγωνίστησαν, επέλεξαν κάποιους από τους κανόνες που διέπουν και διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία τού Σχολείου μας και τους δραματοποίησαν με δημιουργικό τρόπο.
Στόχος τού βίντεο ήταν οι μαθητές των αδελφοποιημένων σχολείων να ενημερωθούν σχετικά με το τι επιτρέπεται να συμβαίνει στην τάξη και στον ευρύτερο χώρο τού σχολείου και τι όχι.
Στη δημιουργία τού βίντεο συμμετείχαν 14 μαθητές τής Γ΄ τάξης, τους οποίους καθοδήγησε  η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο που ακολουθεί.