Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών μαθητές των A΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές στη μητρική τους γλώσσα, καθώς και στην Αγγλική, με αποδέκτες μαθητές έντεκα διαφορετικών σχολείων τής Ευρώπης.
Συγκεκριμένα στο μάθημα των Αγγλικών οργανώθηκε ένα e-twinning project με τίτλο “Christmas Cards and Carols Exchange”, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές από σχολεία έντεκα ευρωπαϊκών χωρών. Οι μαθητές και των τριών τάξεων εκτός από τις χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες που φιλοτέχνησαν, έφτιαξαν και ηλεκτρονικές κάρτες, οι οποίες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα twin space τής διαδικτυακής πλατφόρμας τού e-twinning.
Ακόμη διδάχθηκαν και τραγούδησαν παραδοσιακά -ελληνικά και αγγλικά- χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τα οποία βινεοσκοπήθηκαν και προβλήθηκαν στις υπόλοιπες χώρες-συνεργάτες μέσω τής ίδιας πλατφόρμας. Οι μαθητές με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα, μέσα πάντα στο κλίμα των εορτών, έστειλαν και έλαβαν ευχές από μαθητές που φοιτούν σε σχολεία τής Γαλλίας, τής Ισπανίας, τής Ρουμανίας, τής Τσεχίας, τής Πολωνίας και τής Τουρκίας και απόλαυσαν μελωδικά κάλαντα των χωρών αυτών.
Τους μαθητές ενέπνευσε και καθοδήγησε η καθηγήτριά τους κ. Κατερίνα Κυριακίδου.