Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών και με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τα αγγλοσαξονικά έθιμα και τον τρόπο εορτασμού τους, στις 31 Οκτωβρίου 2014 οι μαθητές Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών γιόρτασαν το Halloween.
Το Halloween γιορτάζεται την νύχτα τής 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι τρομακτικό, και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, ενέργεια γνωστή ως “trick or treat” (“φάρσα ή κέρασμα”). Σήμα κατατεθέν επίσης τής γιορτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από πραγματικές κολοκύθες.
Το έθιμο τής κολοκύθας, το οποίο έχει ρίζες σε παλιούς ιρλανδικούς μύθους, αναβίωσε στο Αρσάκειο. Οι μαθητές τού Γυμνασίου, με την επίβλεψη τής καθηγήτριάς τους δρος Γ. Πανίτσα, κατασκεύασαν φαναράκια από πραγματικές κολοκύθες, πάνω στις οποίες χάραξαν ανθρώπινα χαρακτηριστικά, σε άλλες πιο χιουμοριστικά και σε άλλες πιο τρομακτικά. Επίσης, αφηγήθηκαν τρομακτικές ιστορίες και γρίφους σχετικούς με την ημέρα αυτή και κέρασαν τους συμμαθητές τους καραμέλες και γλυκά με σύνθημα το: “trick or treat?”