Στο πλαίσιο τής προετοιμασίας τους για το συνέδριο PS MUN 2014 οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού Δανάη Νικολοπούλου-Τσατσαρώνη, Μαρσώ Μαρκεσίνη, Σοφία Σδράλη, Αναστασία Σταθοπούλου, Άννα Κονταξοπούλου, Δημήτρης Βαζελάκης, Μελίτη Αναγνώστου, που εκπροσωπούν τη Ρωσία στο Μαθητικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, και η Ίνα Μακρυδάκη, σε ρόλο δημοσιογράφου, επισκέφθηκαν την πρεσβεία τής Ρωσικής Ομοσπονδίας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014.
Η πρεσβεία στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο γεμάτο έργα τέχνης, στο Παλαιό Ψυχικό. Τους μαθητές, που συνόδευε η υπεύθυνη MUN καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μαίρη Μαρίν, υποδέχθηκε ο διπλωματικός ακόλουθος τής πρεσβείας και υπεύθυνος πολιτικών θεμάτων κ. Vladimir Panasyuk, ο οποίος είχε ενημερωθεί γραπτώς για τα ερωτήματα των παιδιών και ανέλυσε όλα τα θέματα τής ατζέντας για κάθε επιτροπή τού ΟΗΕ. Έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους αντιπροσώπους για το ποιες συμμαχίες να επιδιώξουν καθώς και για την επίσημη θέση τής χώρας σε διεθνή ζητήματα αφοπλισμού, τρομοκρατίας, κοινωνικών θεμάτων, εκπαίδευσης και οικονομικών.
Εκφράζοντας τις ευχαριστίες τής ομάδας, η κ. Μαρίν προσέφερε στον κ. Panasyuk την ειδική έκδοση τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για τα 160 χρόνια ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων. Οι μαθητές υποσχέθηκαν ότι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα όσο καλύτερα μπορούν.