Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας στο Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης κ. Κατερίνα Κυριακίδου συμμετείχε στο επιμορφωτικό εργαστήριο τού προγράμματος τού Βρετανικού Συμβουλίου με τίτλο «Δεξιότητες Ζωής» (Life Skills).
Το επιμορφωτικό εργαστήριο, που διοργανώθηκε από τους υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης (Ανθέων και Κριεζώτου).
Το πρόγραμμα "Life Skills" - "Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες" υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά σε σχολεία τής Ελλάδας και απευθύνεται σε μαθητές από 10 έως 16 ετών.
Οι έξι επιμέρους δραστηριότητες τού προγράμματος έχουν σχεδιαστεί με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τους μαθητές να αντεπεξέλθουν σε ζητήματα και ερωτήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.
Στις δεξιότητες αυτές περιλαμβάνονται η εμπιστοσύνη, η αυτοπεποίθηση, η λήψη αποφάσεων, η ικανότητα να ακούν την γνώμη των άλλων και να εκφράζουν τη δική τους κ.λπ.