Oι Βιβλιοθήκες της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας διαθέτουν πλέον τον Κατάλογό τους στο διαδίκτυο μέσω της Υπηρεσίας openABEKT του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), ενισχύοντας την ανοικτή και ελεύθερη πρόσβαση των μελών της αρσακειακής κοινότητας αλλά και των πολιτών στην πληροφόρηση και τη γνώση.

Οι εκπαιδευτικοί ή οι μαθητές των Αρσακείων μπορούν από το γραφείο ή το σπίτι τους αξιοποιώντας τα φίλτρα αναζήτησης να πλοηγηθούν ελεύθερα σε χιλιάδες εγγραφές και να εξερευνήσουν το πλούσιο περιεχόμενο των Βιβλιοθηκών μας. 

Με το openABEKT θα ενισχυθούν οι δράσεις των Βιβλιοθηκών μας, κυρίως για τους μαθητές μας.

Εξερευνήσετε τους Καταλόγους των Βιβλιοθηκών μας, στις εξής διευθύνσεις:

Βιβλιοθήκη Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού   https://arsakeio-psychiko.openabekt.gr/el 

Βιβλιοθήκη Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης  https://arsakeio-ekali.openabekt.gr/el  

Βιβλιοθήκη Αρσακείων Θεσσαλονίκης https://arsakeio-thessaloniki.openabekt.gr/el  

Βιβλιοθήκη Αρσακείων Ιωαννίνων  https://arsakeio-ioannina.openabekt.gr/el 

Βιβλιοθήκη Αρσακείων Πατρών https://arsakeio-patra.openabekt.gr/el 


Κατά την περιήγησή σας στους ηλεκτρονικούς καταλόγους openABEKTτων Βιβλιοθηκών μας μπορείτε να κάνετε αναζήτηση με βάση τα παρακάτω πεδία:
• Τον τίτλο του βιβλίου
• Το όνομα συγγραφέα
• Τον εκδότη
• Τη χρονολογία και τη σειρά της έκδοσης
• Το θέμα του βιβλίου (π.χ. ιστορικό μυθιστόρημα)
• Την ηλικιακή ομάδα κ.ά.

Τα αποτελέσματα των αναζητήσεων περιλαμβάνουν πλήρη βιβλιογραφικά στοιχεία (τίτλους, συγγραφείς, μεταφραστές, εικονογράφους, εκδότες, θέματα, σημειώσεις ISBN, εξώφυλλα κ.λπ.), ενώ όπου ήταν δυνατό, συμπεριλήφθηκε η περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Όλο το περιεχόμενο που συγκεντρώνεται και τεκμηριώνεται σε κάθε επιμέρους κατάλογο μιας βιβλιοθήκης, τροφοδοτεί τον Ενιαίο Κατάλογο openABEKT https://catalogue.openabekt.gr/ , ο οποίος συγκεντρώνει, ευρετηριάζει και παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο και σε ένα ενιαίο γραφικό περιβάλλον τις εγγραφές όλων των φορέων που χρησιμοποιούν openABEKT. O Ενιαίος Κατάλογος περιλαμβάνει ήδη περισσότερες από 1 εκατομμύριο βιβλιογραφικές εγγραφές.


Αν χρειαστείτε βοήθεια για τους καταλόγους, οι βιβλιοθηκονόμοι μας είναι στη διάθεσή σας! Επικοινωνήστε μαζί τους στα τηλέφωνα και στα e-mail που θα βρείτε στην αρχική σελίδα των ηλεκτρονικών πλέον Βιβλιοθηκών των Αρσακείων!