Στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας η διδασκαλία των μαθημάτων ενισχύεται με ποικίλες δράσεις πολιτισμού. H Εποπτεία των Σχολείων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων και τις Διευθύνσεις των Σχολείων, προγραμματίζει και συντονίζει την πέραν τού σχολικού προγράμματος εκπαιδευτική και πολιτιστική δραστηριότητα εντός και εκτός των Σχολείων.

Μουσείο αναλογικής τεχνολογίας
Στα Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας συγκροτήθηκε πρόσφατα συλλογή μηχανημάτων και οργάνων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά το παρελθόν για την εκπαίδευση των Αρσακειάδων. Η Συλλογή αυτή αφενός παρέχει μοναδική βιωματική εμπειρία για την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα της παιδείας που προσέφεραν τα Σχολεία αυτά στην Ελληνική κοινωνία κατά την 180ετή ιστορία τους και αφετέρου αποτελεί για τους σημερινούς μαθητές και μαθήτριες ένα εξαιρετικό εργαλείο τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Αγία Αναστασία

Ιερός Ναός Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού


ImageΤο σχολικό συγκρότημα των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού περιλαμβάνει ιερό ναό σταυροειδή μετά τρούλου, που κατασκευάστηκε το 1935 σε σχέδια τού αρχιτέκτονα τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Α. Κριεζή, ο οποίος είχε αναλάβει την εκπόνηση των σχεδίων για την ανέγερση ολόκληρου τού κτηριακού συγκροτήματος των Αρσακείων Σχολείων. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Αγία Αναστασία τη Ρωμαία και λειτούργησε για πρώτη φορά  το 1936, αντικαθιστώντας τον ομώνυμο ναό τού Αρσακείου Μεγάρου, τον οποίο είχε ιδρύσει και εξοπλίσει ο Απόστολος Αρσάκης στη μνήμη τής συζύγου του Αναστασίας.

Τον ναό αγιογράφησε μεταξύ των ετών 1965-1968 ο αγιογράφος Ιωάννης Ψυχάκης.

Στον ναό εκκλησιάζονται, με την ευκαιρία των μεγάλων θρησκευτικών εορτών, οι μαθητές των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, ενώ κάθε χρόνο στις 29 Οκτωβρίου, εορτή τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας, εορτάζεται πανηγυρικά η μνήμη της.