Αρσάκεια Ιωαννίνων
Η σχολική χρονιά ολοκληρώνεται και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είναι έτοιμα για την Α΄ τάξη τού  Δημοτικού! Στο πλαίσιο τής μετάβασης των μαθητών/-τριών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, τα νήπια επισκέφθηκαν τις τάξεις τής Α΄ Δημοτικού των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού τις τελευταίες εβδομάδες τού σχολικού έτους, με στόχο την εξοικείωσή τους με τους νέους χώρους και τις αίθουσες.



Τα παιδιά αρχικά, μέσα από πολλές συζητήσεις με τις νηπιαγωγούς τους, εξέφρασαν τους προβληματισμούς, τους φόβους αλλά και τις προσδοκίες τους για το νέο έτος και έπειτα, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ξεναγήθηκαν στις αίθουσες τής Α΄ Δημοτικού, τονώνοντας, έτσι, το αίσθημα τής ενότητας και τής συνέχειας στη σχολική κοινότητα.

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι δασκάλες τού  Δημοτικού υποδέχτηκαν τα νήπια με μεγάλη χαρά και τα συνόδευσαν στην ξενάγησή τους. Στο τέλος οι μικροί μαθητές τού Νηπιαγωγείου χάρισαν ζωγραφιές και τραγούδια στα παιδιά τού Δημοτικού, για να τα ευχαριστήσουν.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα περιλαμβάνεται στις ποικίλες δράσεις, οι οποίες υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια τού σχολικού έτους από τα νήπια, με αφορμή το πρόγραμμα μετάβασης στο Δημοτικό Σχολείο«Χτίζοντας τη γέφυρα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό».