Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τον Φεβρουάριο τού 2024 τα παιδιά τού τμήματος νηπίων Ν.1 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, μαζί με τη νηπιαγωγό τους κ. Αγγελική Παλαιοκαστρίτου, πραγματοποίησαν στον κήπο των Σχολείων δράση περιβαλλοντικού χαρακτήρα, η οποία τους έδωσε χαρά και γνώση, ενώ ταυτόχρονα συνέβαλε στη διαμόρφωση τής οικολογικής τους συνείδησης. Τη δράση αυτή εμπνευστήκαμε και υλοποιήσαμε στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων για την Οικολογία, με τίτλο "Η ζωή χωρίς σκουπίδια: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση".

Το συγκεκριμένο εργαστήριο εντάχτηκε στο Πρόγραμμα Σπουδών τού Νηπιαγωγείου τον Οκτώβριο τού 2023, αλλά, λόγω τού έντονου ενδιαφέροντος που έδειξαν τα παιδιά, καθώς και τού ιδιαίτερα σημαντικού σκοπού του, παρατάθηκε η διάρκειά του. Τα παιδιά ως σούπερ ήρωες έτοιμοι να σώσουν τη Γη μας, φορώντας γαλάζιες μπέρτες και "στέμματα", τα οποία εμπνεύστηκαν και δημιουργήσαν μόνα τους, έτρεξαν στον κήπο, για να κατατροπώσουν τον αντιήρωα «ΣΚΟΥΠΙΔΟΠΑΝΤΟΥ», ο οποίος γεμίζει το περιβάλλον με απορρίμματα και μολύνει τη Γη και τη ζωή των ανθρώπων...

Μια ευχάριστη περιπέτεια συγκέντρωσης και ταχύτητας ξεκίνησε, με τους μικρούς ήρωες, ενεργούς και δυνατούς, να συλλέγουν τα σκουπίδια που είχε ρίξει ο «ΣΚΟΥΠΙΔΟΠΑΝΤΟΥ» στον κήπο μας. Στη συνέχεια τα παιδιά διαχώρισαν τα απορίμματα σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα και άδειασαν τις δυο κατηγορίες απορριμμάτων στον αντίστοιχο μπλε και πράσινο κάδο. Η δράση ολοκληρώθηκε με χορό και σχετικά τραγούδια, γύρω από τον μπλε κάδο ανακύκλωσης τού Νηπιαγωγείου. Η νίκη ήταν δική τους! Ωστόσο, ο αγώνας τής ομάδας δράσης Ν.1 εναντίον τού «ΣΚΟΥΠΙΔΟΠΑΝΤΟΥ» συνεχίζεται... Γιατί δυστυχώς, ο «ΣΚΟΥΠΙΔΟΠΑΝΤΟΥ» υπάρχει πάντα και παντού!