Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 τα παιδιά όλων των τμημάτων των προνηπίων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού ανέλαβαν να ομορφύνουν την αυλή τού Σχολείου με διάφορα λουλούδια.
Τα παιδιά χαίρονται καθημερινά τις αυλές τού Σχολείου μας και ανακαλύπτουν σε αυτές όλους τους θησαυρούς τής φύσης! Μέσα από την επαφή τους με το φυσικό περιβάλλον μαθαίνουν να το περιποιούνται, να το αγαπούν και, πρωτίστως, να το σέβονται.

Με τη βοήθεια των κηπουρών τού Σχολείου μας, τα παιδιά ανέλαβαν δράση φυτεύοντας λουλούδια, βολβούς και αρωματικά φυτά. Σε κλίμα ομαδικό έσκαψαν το χώμα για να γίνει αφράτο και στη συνέχεια φύτευσαν με προσοχή τα άνθη και τα πότισαν για πρώτη φορά. Υποσχέθηκαν, επίσης, να τα φροντίζουν με πολλή αγάπη για να μεγαλώσουν και να στολίσουν τις όμορφες αυλές τού Νηπιαγωγείου μας.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις δράσεις τού Νηπιαγωγείου σχετικά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να έχουν επέλθει ουσιαστικές αλλαγές στον κόσμο μας μέχρι το 2030. Συγκεκριμένα, οι δράσεις των παιδιών αφορούν στον 11ο στόχο για τις «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες», με στόχο την αντιμετώπιση των δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών των πόλεων.
Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού το 2018 εντάχθηκε επίσημα στο Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων με την UNESCO, ASPnet Schools, καθώς και στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους τού QNF, SDGs School Club (Sustainable Development Goals School Club).