Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με τίτλο «Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση» (θεματική ενότητα: "Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη"), αλλά και με αφορμή την προετοιμασία τους ώστε να παρουσιάσουν την επετειακή εορτή για την 28η Οκτωβρίου 1940, οι μαθητές και μαθήτριες τού τμήματος προνηπίων Π.1 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού δραστηριοποιήθηκαν με θέμα την αξία τής ειρήνης.

Τα παιδιά συζήτησαν με τη νηπιαγωγό τους κ. Κωνσταντίνα Πέτσικα για τον πόλεμο και την ειρήνη με τρόπο απλό και κατανοητό και συμφώνησαν πως η ειρήνη είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Συζήτησαν, επίσης, για το πώς μπορούν να συμβολίσουν την ειρήνη και πολλοί από αυτούς, μέσα από την εμπειρία τους, από εικόνες και βιβλία, ανέφεραν πως η ειρήνη έχει ένα δικό της σύμβολο.

Έτσι, λοιπόν, είχαν την ευκαιρία να το γνωρίσουν και να δημιουργήσουν όλοι μαζί έναν δικό τους πίνακα ζωγραφικής που να απεικονίζει το σύμβολο τής ειρήνης.

Κάθε παιδί διάλεξε ένα χρώμα και με μικρές μικρές δαχτυλιές, όλοι μαζί, χρωμάτισαν το σύμβολο, καθώς, όπως είχαν συμφωνήσει, η ειρήνη χωράει όλα τα χρώματα, όλες τις γλώσσες, όλους τους πολιτισμούς και όλους τους ανθρώπους.

Στο τέλος, συνυπέγραψαν το έργο τους και στόλισαν με καμάρι στην τάξη τους.