Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Φεβρουαρίου οι "ΧΟΠΑ Ήρωες 11" τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μικρό υπερήρωα Αλέξη.

Η δική του υπερδύναμη είναι η ταχύτητα και, μόλις δει κάποιο από τα τρία συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, καλεί αμέσως τον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112, ώστε να έρθει αμέσως το ασθενοφόρο.

Έτσι, τα παιδιά, με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο, έμαθαν να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν τα τρία βασικά συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, που προκαλεί ο "Κακός Θρόμβος".

Γνώρισαν τον "παππού Χάρη" που συμβολίζει το Χέρι, τη "γιαγιά Όλγα" που συμβολίζει την Ομιλία, τον "παππού Πέτρο" που συμβολίζει το Πρόσωπο και τον μικρό Αλέξη που συμβολίζει την Άμεση Δράση.

Και από αυτούς, ακριβώς, τους ήρωες τού προγράμματος προκύπτει το ακρωνύμιο ΧΟΠΑ!

Φτάνοντας στο τέλος τού προγράμματος, μετά από έναν μήνα εντατικής εκπαίδευσης και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού νιώθει υπερήφανο να βλέπει τους δικούς του μικρούς "ΧΟΠΑ Ήρωες 112" να είναι έτοιμοι να σώσουν μια ζωή εάν αυτό χρειαστεί.

"Μαζί μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο - Ένας Υπερήρωας - μια Υπερηρωίδα τη φορά!"