Αρσάκεια Ιωαννίνων

Για δεύτερη χρονιά στη Ζώνη Πολιτισμού και Επιστημών τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού πραγματοποιείται το πρόγραμμα τής NASA «Κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι αστροναύτες στο βαθύ Διάστημα»,.που αφορά τη διαστημική αποστολή "Artemis". Μέσω αυτού τού προγράμματος συμμετέχουμε φέτος στο Διεθνές Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία «Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Myth2space». Η θεματολογία τού δικτύου αντανακλά το πνεύμα τής σύγχρονης εποχής, μιας εποχής που στηρίζεται στη συνεργασία και τη συμπερίληψη.

Στο πλαίσιο των δράσεων τού δικτύου, στις 12 Μαΐου 2025, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών/-τριών μας, που παρακολουθούν το πρόγραμμα, με τους μαθητές/-τριες τού 2ου Γυμνασίου Καστοριάς, με το οποίο συνεργάζεται το Σχολείο μας.

Στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν εργασίες και από τα δύο συνεργαζόμενα σχολεία. Οι μαθητές/-τριές μας παρουσίασαν εργασία με θέμα «Το Σέλας μέσα από τη Φυσική και τη Μυθολογία». Η εργασία αυτή εκπονήθηκε από τον μαθητή τής Γ΄ τάξης Σωτήρη Βιτώρο, με την επίβλεψη και επιμέλεια τής υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Βασιλάκη Αντωνίας. Το περιεχόμενο τής εργασίας αναφέρεται στον τρόπο δημιουργίας τού σέλαος, καθώς και σε μυθολογικά στοιχεία των παραδόσεων διαφόρων λαών πάνω στη Γη.

Από την πλευρά τους οι μαθητές/-τριες τού 2ου Γυμνασίου Καστοριάς παρουσίασαν τη δική τους εργασία το περιεχόμενο τής οποίας αφορούσε σε αστερισμούς που παρατήρησαν στον ουρανό τής Καστοριάς και τα μυθολογικά στοιχεία που συνδέονται με αυτούς. Την επιμέλεια και την επίβλεψη τής εργασίας είχε η Διευθύντρια και υπεύθυνη τού προγράμματος "Myth2space", κ. Άννα Τσεβεκίδου.

Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε η γόνιμη και πολύ εποικοδομητική συνεργασία των δύο σχολείων.