H επίσκεψη αυτή ήταν το επιστέγασμα ερευνητικής εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τού α΄ τετραμήνου, στο πλαίσιο τού μαθήματος Γαλλικών (γαλλικός πολιτισμός).
Τους μαθητές ανέλαβε να καθοδηγήσει και να εκπαιδεύσει η κ. Φωτεινή Κατρανίδου.
Στη Σχολή τούς υποδέχθηκαν οι κ. Άκης και Νίκος Βελισσαρόπουλος, Διευθυντές τού Ομίλου.
Ο διακεκριμένος αυτός εκπαιδευτικός όμιλος στον τομέα Τουριστικών Επαγγελμάτων και Γαστρονομίας διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια Τουριστικών Σπουδών στην Ευρώπη, με τις πλέον σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μοναδικές στον ελλαδικό χώρο.
Κατά τη διάρκεια τού σεμιναρίου οι μαθητές μας δημιούργησαν μαζί με τον chef χαρακτηριστικά πιάτα τής γαλλικής κουζίνας, φορώντας τη μαγειρική ποδιά, ενώ κατά τη διάρκεια τής παρασκευής των εδεσμάτων ο chef εξηγούσε, έδινε πληροφορίες σχετικά με την παρασκευή και τα υλικά των συνταγών, τις γαστρονομικές και πολιτισμικές συνήθειες των Γάλλων, και συγχρόνως απαντούσε στις ερωτήσεις και απορίες των μαθητευόμενων νεαρών "chefs".
Στη συνέχεια, γεύτηκαν όλοι, μαθητές και καθηγητές, με όρεξη τις εξαιρετικές γαλλικές specialites:
Quiche Lorraine, Escalopes de veau, mousseline de celery et ragout de lentilles, Mille - feuille.
Η επίσκεψη στον Εκπαιδευτικό Όμιλο «Le Monde» έκλεισε με την ξενάγησή των μαθητώνστους χώρους και τις εγκαταστάσεις τής σχολής,
View the embedded image gallery online at:
https://arsakeio.gr/gr/psychico/psychico-junior-high-b/ta-nea-mas/events-activities/35507-omilos-le-monde-44445#sigProId7411095b9c
https://arsakeio.gr/gr/psychico/psychico-junior-high-b/ta-nea-mas/events-activities/35507-omilos-le-monde-44445#sigProId7411095b9c