Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, την 3η διδακτική ώρα, και στο πλαίσιο τού Ομίλου τής Ζώνης Πολιτισμού τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού «Παίζω, παίζεις… Παίζουμε;», οι μαθητές και η υπεύθυνη καθηγήτριά τους κ. Αγγ. Μεταλληνού υποδέχτηκαν εκ νέου την κ. Ευανθία Τσαλαπάτη, πρόεδρο τού Ομίλου Σκραμπλ Αθηνών-Πειραιώς, με σκοπό να παίξουν Scrabble, το επιτραπέζιο παιγνίδι που αριθμεί στην Αμερική επισήμως τουλάχιστον 70 χρόνια, και το οποίο παρουσιάστηκε στους μαθητές σε προηγούμενη συνάντηση, στις 30 Νοεμβρίου 2017.

Η κ. Τσαλαπάτη σ΄αυτή τη νέα συνάντηση είχε την δυνατότητα να παίξει με τους μαθητές και να τους διευκρινίσει τους κανόνες που διέπουν το επιτραπέζιο που έχει αρχίσει και κατακτά και  τους Έλληνες.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ολιγομελείς ομάδες και προσπάθησαν με τα εγγράμματα τουβλάκια που τους αναλογούσαν να σχηματίσουν λέξεις στην ελληνική γλώσσα.
Σε στιγμές αμφιβολίας ανάτρεχαν συμβουλευτικά στο «Λεξικό τής Νέας Ελληνικής Γλώσσας» τού Γ. Μπαμπινιώτη, η χρήση του οποίου είναι η μόνη που επιτρέπεται, σύμφωνα με το καταστατικό τού Συλλόγου Σκράμπλ.
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και αποκόμισαν θαυμάσιες εντυπώσεις από την ένταξη τής παιγνιώδους μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία (Gamificationineducation).