Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων με θέμα τον εθελοντισμό οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού ευαισθητοποιούνται στις δύσκολες συνθήκες, που κυριαρχούν σήμερα στον κόσμο και έχουν επιπτώσεις στους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον.

\Μέσα από συζητήσεις ανάπτυξης και ανταλλαγής απόψεων και μετά από έρευνα στο διαδίκτυο σχετικά με διάφορες εθελοντικές δράσεις και οργανώσεις, συνειδητοποιούν την ανάγκη τέτοιων ατομικών πρωτοβουλιών και προβληματίζονται για τον ρόλο τού ενεργού και υπεύθυνου πολίτη μέσα στην κοινωνία τού σήμερα και τού αύριο.


Επίσης, με εικονικές προτάσεις για διοργάνωση εθελοντικών δράσεων με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο των οποίων τα παιδιά προετοιμάζουν ολόκληρη τη διαδικασία, μοιράζονται αντίστοιχους ρόλους και αρμοδιότητες και ανακαλύπτουν πολλές δικές τους δεξιότητες.

Συγχρόνως, αντιλαμβάνονται και τις δυσκολίες που παρουσιάζουν ανάλογα εγχειρήματα, και σχηματίζουν μια ρεαλιστική άποψη για τον κόσμο και τη σημερινή πραγματικότητα.

Στο σχολείο μας, όμως, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να υλοποιούν και στην πράξη εθελοντικές δράσεις και να βιώνουν αληθινά το συναίσθημα τής προσφοράς που ανταμείβει τον άνθρωπο ψυχικά και ηθικά.

Υπεύθυνη για το εργαστήριο είναι η κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, καθηγήτρια Μουσικής.