Αρσάκεια Ιωαννίνων

Απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας έγινε στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού για το ευρωπαϊκό έργο eTwinning"The Amplified Blue Planet: A Journey in STEM, Earth Observation, Artificial Intelligence and Creative Writing for Environmental Awareness", για το σχολικό έτος 2023-2024.

Για να αποκτήσει το Σχολείο μας την ετικέτα ποιότητας, μετά από παρότρυνση τής δρος Κατερίνας Γλέζου, κατατέθηκαν στην επιτροπή οι δράσεις που υλοποιήθηκαν από μαθητές, με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο μαθημάτων που σχετίζονται με δραστηριότητες STEMΡομποτικής και eΤwining. Τα δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα κείμενα, σχετικά με τις δράσεις αυτές, μετέφρασε στα Αγγλικά η κ. Μαρία Μαρίν.

Για λεπτομέρειες δείτε περισσότερα εδώ:

Με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning αναγνωρίζεται και αξιολογείται η συμμετοχή, η δέσμευση και η αφοσίωση όχι μόνο των μεμονωμένων eTwinners, αλλά ολόκληρου τού Σχολείου στο οποίο συνεργάζονται ομάδες εκπαιδευτικών και Διευθυντών. Τα σχολεία που τιμώνται με την Ετικέτα Ποιότητας ανταποκρίνονται υποδειγματικά στις αρχές που χαρακτηρίζουν το eTwinning: την επιμερισμένη ηγεσία, τη συνεργασία και τον διαμοιρασμό των μαθητών ως φορέων αλλαγής, τη συμπερίληψη και την παιδαγωγική καινοτομία.

Τα σχολεία eTwinning δραστηριοποιούνται στην εφαρμογή και την προώθηση των αξιών και τής παιδαγωγικής τού eTwinning, αποτελούν σημείο αναφοράς για την τοπική τους κοινότητα και πρότυπο για άλλα σχολεία.

Οι μαθητές μας με τη συμμετοχή τους στα eTwinning έργα αποκομίζουν τα ακόλουθα οφέλη, καθώς:

1. Τα επίσημα αναγνωρισμένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο eTwinning Σχολεία λειτουργούν ως πρότυπα και συγκροτούν ένα δίκτυο πρωτοπόρων σχολείων που θα χαράξουν τη μελλοντική πορεία τής δράσης. Τέλος, όλα τα Σχολεία eTwinning λαμβάνουν το σχολικό πακέτο έργων eTwinning που περιλαμβάνει μια πλακέτα και μια σημαία.

2. Αποκτούν μεγάλη προβολή σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ενθαρρύνονται να προβάλλουν την Ετικέτα Σχολείου eTwinning σε προωθητικό και ενημερωτικό υλικό.

3. Ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης.

4. Αποτελούν μέρος μιας ειδικής ομάδας eTwinning για τη διαμοίραση βέλτιστων πρακτικών, καθώς και τη συνεργασία και παρακολούθηση αποκλειστικών διαδικτυακών εκδηλώσεων.

image001