Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού απονεμήθηκε Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το ευρωπαϊκό eTwinning έργο "The Amplified Blue Planet: A Journey in STEM, Earth Observation, Artificial Intelligence and Creative Writing for Environmental Awareness" τού σχολικού έτους 2023-2024.

Στο έργο συμμετείχαν οι μαθητές τής Ζώνης Ρομποτικής τής Β΄ τάξης, με υπεύθυνη καθηγήτρια τη δρα Κατερίνα Γλέζου, καθηγήτρια Πληροφορικής, Ρομποτικής και Φυσικών Επιστημών, σε συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο με ενδεικτικές δραστηριότητες των μαθητών εδώ

Το έργο eTwinning "T.A.BL.ET." είχε ως σκοπό να εμπλέξει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε δραστηριότητες STEM [(Science, Technology, Engineering, Mathematics) Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά)], διαστημικής εκπαίδευσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Ο πρωταρχικός στόχος τού έργου ήταν να ενδυναμώσει τούς μαθητές με τις γνώσεις, τις ικανότητες και τον τρόπο σκέψης που χρειάζονται για να υπερβούν την παραδοσιακή και ακαδημαϊκή γνώση, αξιοποιώντας δεξιότητες, όπως η κριτική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργικότητα, η συνεργασία, η επικοινωνία και ο ψηφιακός αλφαβητισμός, για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων στο επίπεδο τής εξερεύνησης τού διαστήματος, τής προστασίας τού περιβάλλοντος και τής τεχνολογικής καινοτομίας.

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε ολόκληρη την ομάδα τού έργου, σε όλους τούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο έργο, για την εξαιρετική δουλειά, τη γόνιμη συνεργασία και την επιτυχή ολοκλήρωση των ποικίλων δράσεων!

image001