Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Ηρώδου τού Αττικού μια ξεχωριστή συναυλία, αφιερωμένη στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία τής Ίμβρου. Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ιμβρίων, υπό την αιγίδα τού Ίμβριου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Ross Daly, ο Νίκος Ξυδάκης, η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Φωτεινή Δάρρα, μαζί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και τη Χορωδία τής ΕΡΤ ένωσαν τις φωνές τους, για τον ιερό σκοπό τής ενίσχυσης των ελληνικών σχολείων τής Ίμβρου. Στη συναυλία παρέστησαν: η Πρόεδρος τής Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ιεράρχες, υπουργοί τής κυβέρνησης, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών και πολλοί Ίμβριοι.

Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση των ελληνικών μειονοτικών σχολείων της Ίμβρου.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της, καθηγητή κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, ενώ παρέστησαν, επίσης, το μέλος τού Δ.Σ. τής Φ.Ε. κ. Σωτήρης Γκλαβάς, η Επόπτρια των Σχολείων τής Φ.Ε. κ. Νέλλη Παππά και Διευθυντές, Υποδιευθυντές και καθηγητές των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και Εκάλης.

Εκ μέρους τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού τη συναυλία παρακολούθησε η Διευθύντρια κ. Αμαλία Μαυροειδή, χάρη στην πρωτοβουλία τής οποίας το Σχολείο μας αδελφοποιήθηκε το 2020 με το Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο τής Ίμβρου. Την αδελφοποίηση χαιρέτισε με γράμμα του προς τη Διευθύντρια  ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.