Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 οι 278 μαθητές και μαθήτριες τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού εξέλεξαν το μαθητικό 15μελές Συμβούλιο για την τρέχουσα σχολική χρονιά. Οι 35 υποψήφιοι (4 από την Α΄ τάξη, 16 από τη Β΄ τάξη και 15 από την Γ΄ τάξη) είχαν την ευκαιρία την 1η διδακτική ώρα να μιλήσουν ενώπιον όλων των μαθητών, στον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων τού Σχλείου. για τις προθέσεις τους και τους στόχους τους ως υποψηφίων.

Στη συνέχεια τα 14 μέλη τής εφορευτικής επιτροπής (1 μέλος για κάθε τμήμα) ανέλαβαν την υποχρέωση να διενεργήσουν τις εκλογές εντός των τάξεων. Η ψηφοφορία έγινε μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν λίγο πριν το τέλος τού ωρολογίου προγράμματος. Οι 15 πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης αποτελούν πλέον το 15μελές Συμβούλιο τού Σχολείου και οι 5 επόμενοι αναπληρωματικά μέλη. Το 15μελές Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα την ίδια μέρα με πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γραμματέα και 12 μέλη.

Συγχαίρουμε την εφορευτική επιτροπή για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και την μαθητική κοινότητα που επέδειξε τη δέουσα ωριμότητα!