Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, μετά την προγραμματισμένη προσευχή, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού,  στο αμφιθέατρο τού Σχολείου, ενημερώθηκαν από τον φιλόλογο και υπεύθυνο τού Ρητορικού Ομίλου κ. Σπύρο Γαβαλλά σχετικά με την έναρξη τού απογευματινού Ρητορικού Ομίλου την Τρίτη 1η Οκτωβρίου /2019.

Ο κ. Γαβαλλάς αναφέρθηκε επιγραμματικά και στοχευμένα στα αναμφισβήτητα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι μαθητές από τη δημιουργική ενασχόλησή τους με τη ρητορική. Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα αντιπροσωπευτικά μέλη – μαθητές τού Ομίλου (την Εφραιμία Μπολομύτη, τον Δημήτρη Μισούλη, μαθητές τής Β΄ τάξης, καθώς και την απόφοιτο Γαλάτεια Σακαλίδη-Τσακίρη, φοιτήτρια πλέον τής Νομικής Αθηνών), οι οποίοι με τον πλέον εύγλωττο τρόπο μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους την προσωπική τους πορεία και εμπειρία από τον Ρητορικό Όμιλο των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού. Κοινή ήταν η προτροπή και των τριών παιδιών προς τους συμμαθητές τους να ασχοληθούν με τα ρητορικά αγωνίσματα.

Την ενημέρωση ολοκλήρωσε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Αμαλία Μαυροειδή, η οποία σημείωσε ότι οι Ρητορικοί Όμιλοι αποτελούν απτή και ουσιαστική προσφορά παιδείας την οποία τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία παρέχουν αφειδώς στους μαθητές τους.