Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού (1st Arsakeio Senior High School of Psychico) και το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού (1st Arsakeio Junior High School of Psychico) παρέλαβαν την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας "Code Week School" τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2022-2024!

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά αυτή η ειδική βράβευση και πιστοποίηση των Σχολείων μας ως Ευρωπαϊκών Σχολείων που προωθούν την πρωτοβουλία EU Code Week, προάγουν την υπολογιστική σκέψη και δεσμεύονται να συνεχιστεί στο μέλλον η σχετική επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς και να εφαρμοστούν περισσότερες δραστηριότητες κωδικοποίησης και προγραμματισμού για τους μαθητές.

Η δράση EU Code Week στα Σχολεία μας ξεκίνησε το 2015 και συνεχίζει να υλοποιείται μέχρι σήμερα και να εξαπλώνεται με πρωτοβουλία τής δρος Κατερίνας Γλέζου, εκπαιδευτικού Πληροφορικής, Ρομποτικής και Φυσικών Επιστημών, Scientix Ambassador, EU CodeWeek Leading Teacher, η οποία διοργανώνει με τη συνεργασία συναδέλφων εκπαιδευτικών τής Ομάδας Code Week πληθώρα δραστηριοτήτων, εργαστηρίων, ομιλιών, παρουσιάσεων, διαδικτυακών και διά ζώσης σεμιναρίων.

Συγχαρητήρια σε όλη την Ομάδα CodeWeek για την εξαιρετική δουλειά!

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την μεγάλη προσπάθεια και δουλειά που κατέβαλαν προκειμένου να προωθήσουν την πρωτοβουλία EU Code Week στα Σχολεία μας και ευρύτερα στην εκπαιδευτική κοινότητα, ανακαλύπτοντας, παράλληλα, τη δύναμη και την ομορφιά τής υπολογιστικής σκέψης, τής κωδικοποίησης, τού προγραμματισμού και τής ρομποτικής.

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας "Code Week School"

Ο τίτλος "Code Week School" απονέμεται ως βράβευση στα ευρωπαϊκά σχολεία τα οποία έχουν αποδεδειγμένα συμβάλει στην Εβδομάδα Κώδικα επί σειρά ετών, μέσω τής οργάνωσης υψηλής ποιότητας δραστηριοτήτων "Code Week", και έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την ενσωμάτωση τής υπολογιστικής σκέψης στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών, μέσω τής οργάνωσης δραστηριοτήτων τής Εβδομάδας Κώδικα, τής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και τής ευαισθητοποίησης για τη σημασία τής διδασκαλίας τής κωδικοποίησης, τού προγραμματισμού και τής υπολογιστικής σκέψης.
Η πιστοποίηση αυτή δίνεται στα σχολεία ως επιβράβευση τού έργου τους, ύστερα από αίτηση και κατάθεση διετούς σχεδίου δράσης τού σχολείου, και κατόπιν επιλογής βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, από ομάδα αξιολογητών τής Ευρωπαϊκής Κεντρικής Υπηρεσίας EU Code Week.

Η απονομή τής Ετικέτας Σχολείου Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (Code Week School Label) αποτελεί τιμή και ευθύνη για τα σχολεία, καθώς βάσει τού σχεδίου δράσης που κατέθεσαν, δεσμεύεται η σχολική κοινότητα να συνεχίσει με συνεργατικό πνεύμα τις επιμορφωτικές δράσεις για τους εκπαιδευτικούς και την υλοποίηση διαθεματικών υπολογιστικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές, που ανακαλύπτουν τη δύναμη και την ομορφιά τής κωδικοποίησης, τού προγραμματισμού και τής ρομποτικής.

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU Code Week)

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU Code Week) (πατήστε εδώ)) είναι ένα κίνημα βάσης, το οποίο προωθεί την ένταξη τού προγραμματισμού και τού ψηφιακού γραμματισμού στα σχολεία, την υπολογιστική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία.
Υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Υπουργεία Παιδείας των χωρών τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δυτικών Βαλκανίων.

Κεντρικό άξονα τής εβδομάδας αυτής αποτελεί η διοργάνωση δράσεων στα κράτη-μέλη τής ΕΕ, προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός και ο ψηφιακός γραμματισμός προσιτός σε όλους, μέσα από ενδιαφέρουσες και παιγνιώδους χαρακτήρα δραστηριότητες.

Η πρωτοβουλία "EU Code Week" έχει ως στόχους:

1) να προβληθεί η αξία τού προγραμματισμού και να παρουσιαστεί στα άτομα όλων των ηλικιών, με έμφαση στους μαθητές στην Ευρώπη, πώς μπορείς να πραγματώσεις τις ιδέες σου μέσω τής συγγραφής κώδικα.

2) να απομυθοποιηθούν οι προγραμματιστικές και ψηφιακές δεξιότητες και να έρθουν σε επαφή οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συνεργαστούν και να οικοδομήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες, απαραίτητες για τον πολίτη τού 21ου αιώνα.