Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η μαθήτρια τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Χρυσούλα-Μαρίνα Παπαδημητρίου (Β΄ τάξη) είναι ανάμεσα στους έξι (6) μαθητές που επελέγησαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και το ΕΚΝΕ στην ερχόμενη 99η Διεθνή Σύνοδο τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, η οποία θα λάβει χώρα στο Μπακού (Baku) τού Αζερμπαϊτζάν, κατά το διάστημα 2-13 Αυγούστου 2023.

Η 45η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2023, και από τo Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συμμετείχαν στις διεργασίες δύο μαθήτριες: η Χρυσούλα-Μαρίνα Παπαδημητρίου (Β΄ τάξη) και η Σοφία-Ελένη Μητροπολίτη (Α΄ τάξη).

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (EYP)) είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο φέρνει κοντά χιλιάδες νέους από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να συζητήσουν για τα φλέγοντα ευρωπαϊκά ζητήματα, να ανακαλύψουν και αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να κατανοήσουν τις αρχές τού διαλόγου, τής συνεργασίας και τού σεβασμού, καθώς και να προετοιμαστούν για την ανάληψη των ηνίων τής Ευρώπης στο μέλλον.

Οι 114 συμμετέχοντες στην Εθνική Συνδιάσκεψη, κατανεμημένοι σε 10 επιτροπές, κατέληξαν σε 10 ψηφίσματα, τα οποία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια τής ολομέλειας.

Κάποια από τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν ήταν αυτά τής βιώσιμης ενέργειας, τού περιβάλλοντος, τής προστασίας τού Ευρωπαίου καταναλωτή, τής πράσινης ενέργειας, καθώς και καίρια ιατρικά ζητήματα κ.ά.

Τις μαθήτριες προετοίμασε και συνόδευσε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μαρία Κοψαχείλη.