Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Κέντρο ΓΑΙΑ τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αποστολή: Σώστε τον πλανήτη». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού μαθήματος Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και, συγκεκριμένα, τής ενότητας «Θεματοφύλακες τής Γης μας».

Αρχικά οι μαθήτριες και οι μαθητές παρακολούθησαν στο DOME, ένα μικρό πλανητάριο, την εκπαιδευτική ταινία θόλου κινουμένων σχεδίων “Η ζωή των δέντρων”. Ήταν μια διασκεδαστική εμπειρία, που βοήθησε τα παιδιά να αντιληφθούν τη σημασία των δέντρων για τη ζωή στον πλανήτη και την ανάγκη προστασίας τους.

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους σταθμούς τής έκθεσης «Κλιματική αλλαγή και Εμείς». Εκεί είχαν την ευκαιρία, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, να αντιληφθούν τις συνέπειες τής κλιματικής αλλαγής, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας μας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό τα παιδιά ολοκλήρωσαν επιτυχώς την αποστολή τους, η οποία στην πραγματικότητα αποτέλεσε το ερέθισμα για να αποκτήσουν μια νέα οπτική για τον πλανήτη Γη. Από εδώ και στο εξής οι δικοί μας "ήρωες" θα προσπαθήσουν να εφαρμόζουν καθημερινά τις γνώσεις που αποκόμισαν, για να συμβάλουν στην προστασία τού πλανήτη μας και να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους ανατέθηκε!