Αρσάκεια Ιωαννίνων
Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων στις 4 Οκτωβρίου.

Επίσκεψη στο Μουσείο τής Ακρόπολης

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο τής Ακρόπολης, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολύμπια αινίγματα: Αναζητώντας τους θεούς τού Ολύμπου στο Μουσείο τής Ακρόπολης», το οποίο διοργανώνει το Γραφείο Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης τής Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.

«Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να σώσουμε τα ζώα… »

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού πραγματοποίησαν ποικίλες δράσεις, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την προστασία των ζώων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον πλανήτη μας.

Εθνική εορτή 28ης Οκτωβρίου 1940 

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού  Ψυχικού παρακολούθησαν την εορταστική εκδήλωση για την επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου, που διοργάνωσαν τα Αρσάκεια Δημοτικά Ψυχικού, στο Θέατρο τού Σχολείου.

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής!

Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και, συγκεκριμένα, τής ενότητας «Τρέφομαι υγιεινά, χτίζω το σώμα μου σωστά», οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού οργάνωσαν, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2023, ένα υγιεινό πρωινό στην αυλή τού Σχολείου τους για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Αφού αντάλλαξαν μεταξύ τους όμορφες ιδέες για ένα νόστιμο, υγιεινό και θρεπτικό πρωινό, στη συνέχεια το απόλαυσαν όλοι μαζί παρέα!

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ημέρα γεμάτη αθλήματα...

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το αθλητικό κέντρο "Planet One" και συμμετείχαν σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο τής Εβδομάδας Σχολικού Αθλητισμού.

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού πραγματοποίησαν ποικίλες δράσεις με στόχο να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ζώων, τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι τής ζωής μας.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές των ξενόγλωσσων τμημάτων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού γιόρτασαν με ποικίλες δράσεις την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

"Περπατώ με την τάξη μου στην Πλάκα"

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, όπου παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Περπατώ με την τάξη μου στην Πλάκα", μια περιήγηση  στα στενά σοκάκια τής γραφικής περιοχής τής Πλάκας.

Επίσκεψη στο Θωρηκτό Αβέρωφ

“Ἔχομεν Γῆ καί Πατρίδα ὅταν ἔχομεν πλοῖα στη θάλασσα”  Θεμιστοκλής