Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 9 και την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού ξεναγήθηκαν στην έκθεση "Life in space" στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “The U.S. Space & Rocket Center” και το Space Camp του, το “Marhall Space Flight Center” τής NASA και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).

Οι μαθήτριες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία τής κατάκτησης τού Διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό. Παρατήρησαν και θαύμασαν αυθεντικά αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές, πιστά αντίγραφα σκαφώνμοντέλα πυραύλων και δορυφόρωνδιαστημικές στολέςβράχο από τη Σελήνη και παρακολούθησαν παρουσίαση σχετικά με το έργο τού Αμερικανού -γερμανικής καταγωγής- μηχανικού Wernher Von Braun, που θεωρείται πρωτοπόρος τής πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας.

Η περιήγηση στην έκθεση οδήγησε τα παιδιά στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες, στην πορεία τους προς την επιτυχία και τους δημιούργησε μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο Διάστημα.