Αρσάκεια Ιωαννίνων

Tην Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συμμετείχαν σε μια εκδήλωση Αστρονομίας, η οποία περιελάμβανε προβολές μέσα στο  φορητό ψηφιακό πλανητάριο "Planetarium Οn Τhe Go".

Το ψηφιακό αυτό πλανητάριο είναι μια ειδική φορητή κατασκευή σταθερού θόλου που ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα, προσφέροντας μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία.

Οι μαθητές παρακολούθησαν τις ανακαλύψεις σχετικά με την εξερεύνηση τού διαστήματος, με σκοπό να γνωρίσουν όσα μας περιβάλλουν, την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Οι εκπαιδευτικές προβολές σε ολόκληρη την εσωτερική επιφάνεια τού θόλου δημιούργησαν ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που ενθουσίασε τους μαθητές μας.

Οι μικροί μαθητές τής Α΄ και Β΄ τάξης παρακολούθησαν με ενθουσιασμό την ταινία «Κατά Λάθος Αστροναύτες».

Οι μαθητές τής Γ΄ και Δ΄ τάξης απήλαυσαν την ταινία «Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης», ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές τής Ε΄ και Στ΄ τάξης συνέλεξαν σημαντικές πληροφορίες μέσα από την εκπαιδευτική προβολή με θέμα «Ήλιος - Το Ζωντανό μας Άστρο».

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια από τις δράσεις που πραγματοποιούνται από το Γ΄ Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού με αφορμή το πρόγραμμα τής NASA "Artemis Mission", με το οποίο επιχειρείται η δεύτερη προσελήνωση τού ανθρώπου.

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες απήλαυσαν την εκδήλωση αυτή, καθώς πέρασαν ευχάριστα και έμαθαν πολλά για το μακρινό διάστημα και την απεραντοσύνη τού σύμπαντος.