Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 επισκέφθηκε το Γ΄ Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού ο υπεύθυνος τού τμήματος Νεότητας τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Μουρλούκος.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού προγράμματος «Εθελοντισμός - Εμένα με νοιάζει», που εκπονείται στο μάθημα τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων.

Ο κ. Μουρλούκος μίλησε στους μαθητές τής Ε΄ τάξης, κάνοντας, αρχικά, αναδρομή στην ίδρυση τού Ερυθρού Σταυρού από τον Ερρίκο Ντυνάν, στην Ελβετία, το 1867.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις 7 βασικές αρχές τού Οργανισμού: Ανθρωπισμό, Ενότητα, Ουδετερότητα, Ανεξαρτησία, Παγκοσμιότητα, Αμεροληψία και Εθελοντισμό, καθώς και στις ποικίλες δράσεις που αναλαμβάνει, σπεύδοντας να ανακουφίσει κάθε ανθρώπινο πρόβλημα.

Επίσης, τόνισε το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι εθελοντές. Μίλησε για την εκπαίδευσή τους και μετά από εποικοδομητική συζήτηση, παρακίνησε τους μαθητές μας να είναι ενεργοί και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους, έχοντας ως σύνθημά τους το «Όσο υπάρχουν Άνθρωποι», που είναι και το σύνθημα τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.