Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά ανακάλυψαν όλα τα στάδια τής παραγωγής τού σιταριού.
Από τη σπορά στον θερισμό και από το αλώνισμα, στο ανέμισμα και το άλεσμα των σπόρων σε αυθεντικό πετρόμυλο, οι μαθητές γνώρισαν τις παραδοσιακές τεχνικές που χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή τού αλευριού.
Έπειτα, αφού το σιτάρι έγινε αλεύρι, ανακάτεψαν τα υλικά, ζύμωσαν με τα χεράκια τους το δικό τους ψωμάκι και με μεγάλη χαρά συμμετείχαν ενεργά στην παραδοσιακή διαδικασία παρασκευής τού ψωμιού.
View the embedded image gallery online at:
https://arsakeio.gr/gr/psychico/psychico-elementary-c/ta-nea-mas/events-activities/33678-episkepsh-sto-ekpaideutiko-kentro-drw#sigProId58bb3aaba9
https://arsakeio.gr/gr/psychico/psychico-elementary-c/ta-nea-mas/events-activities/33678-episkepsh-sto-ekpaideutiko-kentro-drw#sigProId58bb3aaba9