Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το διαθεματικό πολιτιστικό τους πρόγραμμα «Με οδηγό τον Βιβάλντι ταξιδεύουμε στις τέσσερις εποχές» παρουσίασαν oι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα Τέχνης τής Στοάς τού Βιβλίου.
Οι τέσσερεις μουσικές συνθέσεις τού Βιβάλντι αποτέλεσαν αφόρμηση για να προσεγγίσουν οι μαθητές, με έναν διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο, την αλλαγή των εποχών μέσα από το συναίσθημα, την επιστήμη, τη μουσική και τις εικαστικές δημιουργίες, συμμετέχοντας σε ποικίλες δράσεις για τις οποίες εργάστηκαν ομαδικά και εκφράστηκαν δημιουργικά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Δ. Σασσάλου και Ν. Φιλιππίδη.
Την ημέρα τής εκδήλωσης οι μαθητές παρουσίασαν τη «διαδρομή» που έκαναν όλους τους προηγούμενους μήνες στις τέσσερεις εποχές. Η παρουσίαση περιελάμβανε θεατρικό δρώμενο, με θέμα τις τέσσερεις εποχές, τραγούδια, χοροκίνηση και έκθεση με εικαστικές δημιουργίες.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισήγηση των δασκάλων με τίτλο «Στόχοι τού διαθεματικού προγράμματος και δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησής του». Στη συνέχεια, οι μαθητές απέδωσαν, με τη συνοδία αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, ηχητικές εικόνες των τεσσάρων εποχών τού χρόνου (ήχοι φθινοπωρινής βροχής, τζιτζικιών, ανοιξιάτικου αέρα, χιονιού) και ερμήνευσαν τα παρακάτω τραγούδια: «Τα τζιτζίκια» (Οδυσσέας Ελύτης, Λίνος Κόκκοτος), «Θαλασσάκι μου» (παραδοσιακό), «Kothbiro» (αφρικάνικη μελωδία), «Το τραγούδι τού χειμώνα» (Ευριπίδης Ζεμενίδης), «Το τραγούδι τής άνοιξης» (Ευριπίδης Ζεμενίδης), «Δώδεκα μήνες αθλητές» (Μ. Κριεζή, Δ. Μαραγκόπουλος), «Πού πάει ο καιρός;» (Μ. Κριεζή, Δ. Μαραγκόπουλος). Το μουσικό μέρος τής γιορτής επιμελήθηκε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Βαΐα Παπαγιαννοπούλου.
Το θεατρικό δρώμενο «Η περιπέτεια των τεσσάρων εποχών» ήταν βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο τής Μαρίζας Γεωργάλου, σε σκηνοθεσία των θεατρολόγων τού Σχολείου κ. Μ. Κολοκοτρώνη και Δ. Τσελίκα και συνοδεύτηκε από χοροκίνηση που δίδαξαν οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Β. Ανδρακάκου και Χ. Αυλίχου.
Στο τέλος τής εκδήλωσης οι γονείς και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση και να θαυμάσουν τις εξαιρετικές καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών.
Τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Διευθύντρια κ. Στυλιανή Μέλλιου-Κοτρωνιά.



Δείτε μια παρουσίαση τού Διαθεματικού σε 21 εικόνες


...και ένα φυλλάδιο Γαλλικών σε 13 εικόνες