Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το Β΄ Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού, ως μέλος τού Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων τής UNESCO (Associated Schools network/ASPnet), που προωθούν τις αξίες και τις αρχές που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα τής UNESCO και στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των θεμελιωδών δικαιωμάτων τής ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τής ισότητας των φύλων, τής κοινωνικής προόδου, τής ελευθερίας, τής δικαιοσύνης και τής δημοκρατίας, ολοκλήρωσε την πρώτη από μια σειρά σχεδίων δράσεων, που έχει οργανώσει το τμήμα Αγγλικών και επεξεργάζεται με τους μαθητές τής Στ΄τάξης.

Για το συγκεκριμένο project αφετηρία αποτέλεσε ένα άρθρο“The Ocean Cleanup”, που διάβασαν οι μαθητές στο Look 6 (a Reading Anthology for Young Learners).

Μετά παρακολούθησαν σχετικά βίντεο και γνώρισαν το έργο κάποιων οργανώσεων αλλά και ανθρώπων που βοηθούν στην αντιμετώπιση τής ρύπανσης από πλαστικά.

Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, να κινητοποιηθούν, να ερευνήσουν, να δημιουργήσουν και μακροπρόθεσμα να γίνουν ενεργοί ενημερωμένοι πολίτες.

Ακόμη, οι μαθητές είχαν να γράψουν σε έναν padlet wall τις σκέψεις τους, τι θα έκαναν αλλά και τι θα άλλαζαν στις καθημερινές τους συνήθειες, ώστε να οδηγηθούν σε συμπεριφορές που υπηρετούν τη βιώσιμη διαχείριση τού περιβάλλοντος.

Τέλος, στο εργαστήρι τής Αισθητικής Αγωγής, με τα πλαστικά που χρησιμοποιούν συχνά, έφτιαξαν ένα έργο με το σύνθημα: "Live Love Recycle", το οποίο και τοποθέτησαν στο χολ τού Σχολείου, ώστε να κινητοποιήσουν και τους συμμαθητές τους με στόχο να αποφεύγουν στην καθημερινότητά τους τη χρήση πλαστικών..

Για να δείτε τις εργασίες των παιδιών πατήστε εδώ.