Αρσάκεια Ιωαννίνων
Γιορτάζουμε και τιμούμε τους Τρεις Ιεράρχες

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού μάς ταξίδεψαν, μέσα από το όμορφο θεατρικό τους, σε γνώριμες αλλά και άγνωστες σχολικές ώρες... δύο διαφορετικών εποχών: κοινός τόπος, το Σχολείο μας: Το Αρσάκειο Ψυχικού... άλλοτε και τώρα!

Νοιάζομαι για τον συνάνθρωπο...

Με αμεσότητα και μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων των τριών Αρσακείων Δημοτικών Σχολείων Ψυχικού στο κάλεσμα τού Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού για να προσφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο τού δήμου.

"Life in Space"

Στο πλαίσιο τής συμμετοχής τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού στο Εθνικό Σχολικό Δίκτυο Αειφορίας "Μυθολογία και Διάστημα" οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων επισκέφθηκαν την έκθεση "Life in Space".

Γερμανικά σε κίνηση:  Εργαστήρι Glossomobil...

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, που διδάσκονται Γερμανικά, παρακολούθησαν, μαζί με τις καθηγήτριες τους κ. Σπυριδούλα Μιχαήλ και Ντόρυ Αρταβάνη, το διαδικτυακό πρόγραμμα "GLOSSOMOBIL" τού Goethe Institut Thessaloniki.

Πρώτη ημέρα στο σχολείο... για το 2024!

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024. Πρώτη ημέρα στο σχολείο... για το 2024! Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού ανταλλάσσουν ευχές για την καινούργια χρονιά.

Merry Christmas, everyone!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού βίωσαν το πνεύμα των Χριστουγέννων και στο μάθημα των Αγγλικών. Διάβασαν όμορφες ιστορίες και μοιράστηκαν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις. Σχεδίασαν κάρτες και ζωγράφισαν «μπισκοτούληδες», Άγιους Βασίληδες και χιονάνθρωπους.

Ο Σύλλογος Γονέων... χαρίζει αγάπη και χαμόγελα!

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβίου 2023 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκε το Σχολείο μας.

Να τα πούμε;

22 Δεκεμβρίου 2023... Στις τάξεις, στον διάδρομο, στα γραφεία και σε όλο το Β΄ Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού ακούστηκαν οι μελωδικές φωνές των μαθητών τής Α΄ τάξης αλλά και απόφοιτοι να ψέλνουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και τής Πρωτοχρονιάς.

Το αστέρι των Χριστουγέννων… Ο χρονομάστορας!

Το αστέρι των Χριστουγέννων… και ο "χρονομάστορας" ζωντάνεψαν στη σκηνή τού θεάτρου, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2022, από μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού.

Αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023  οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συμμετείχαν στο Θεματικό Τριήμερο Δράσεων Εκπαίδευσης, Πρόληψης και Ψυχαγωγίας, με τίτλο "Αλληλεγγύη και Ενσυναίσθηση".