Αρσάκεια Ιωαννίνων
Αποφοίτηση 2024

Τις αναμνήσεις τους, το αποτύπωμα που άφησε στις καρδιές τους το πέρασμά τους από το Δημοτικό παρουσίασαν, την Παρασκευη 14 Ιουνίου 2024, οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού.

Λέξεις που χαμογελούν, λέξεις που πληγώνουν...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν τμήμα τής Βιβλιοθήκης τής Βουλής των Ελλήνων, που στεγάζεται στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.

Μαθαίνω μέσα από αρχιτεκτονικούς μικρόσκοσμους!

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων τού εκπαιδευτικού φορέα Zoomology, έγιναν μικροί αρχιτέκτονες... Τα παιδιά με τα κατάλληλα υλικά κατασκεύασαν ατομικές μακέτες με θέματα περιβαλλοντικά και βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

Πετάω παντού! Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2024

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού:

Αναζητώντας το φωτεινό μονοπάτι...

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού έκαναν ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης, παρέα με τον μυθικό θεό Ύα, στο μονοπάτι των τεσσάρων εποχών στη φύση, μαζί με τη συγγραφέα και καθηγήτριά τους κ. Γεωργία Τσιάκου.

Ο γύρος τού κόσμου...

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Δονούσας και Άνω Μεράς Μυκόνου, με τα οποία συνεργάζονται στο Διεθνές Δίκτυο Αειφορίας "Μυθολογία και Διάστημα".

"Οι Ακροβάτες", μια διαδρομή  γεμάτη χρώματα και αρώματα…

Οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συνάντησαν και συνομίλησαν με τον κ. Κώστα Θεοχάρη, συγγραφέα τού βιβλίου "Οι Ακροβάτες", το οποίο είχαν επεξεργαστεί  στην τάξη.

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δημοτικών ΑΣΙΣ

Μαθητές και μαθήτριες τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συμμετείχαν στο 23ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δημοτικών ΑΣΙΣ και διέπρεψαν με τις χορευτικές τους ικανότητες.

Η Τέχνη καλλιεργεί το πνεύμα και την ψυχή των παιδιών...

Οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν, ξεναγήθηκαν και παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα σε μουσεία και χώρους Τέχνης.

Ζήτω οι Απόκριες!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού γιόρτασαν με το δικό τους τρόπο τις Απόκριες...