Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο των δράσεων για τα 180 χρόνια από την ίδρυση τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού υποδέχθηκαν με χαρά την κ. Ειρήνη Βαϊδάκη, πρώην διευθύντρια των Αρσακείων Σχολείων και την κ. Σταυρούλα Φλεριανού, πρώην υποδιευθύντρια.
Η κ. Βαϊδάκη μίλησε στα παιδιά για τα μαθητικά της χρόνια στο Τοσίτσειο, για τα μαθήματα, τους δασκάλους και τους χώρους όπου στεγαζόταν το Σχολείο εκείνη την εποχή. Αναφέρθηκε και στα χρόνια που σπούδαζε στην Αρσάκειο Ακαδημία καθώς και στην περίοδο που εργαζόταν ως δασκάλα στο Τοσίτσειο. Οι μικροί μαθητές είδαν και φωτογραφίες από γιορτές, γυμναστικές επιδείξεις και εκδρομές που γίνονταν εκείνα τα χρόνια.
Η κ. Φλεριανού μίλησε για τα δικά της χρόνια ως σπουδάστρια και έπειτα ως δασκάλα στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Στο τέλος έπαιξε μαζί με τα παιδιά ένα παιχνίδι που έπαιζαν εκείνη την εποχή.
Έτσι οι μαθητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να μάθουν πολλά πράγματα για την ιστορία τού Σχολείου από δύο αξέχαστες και αγαπημένες παλιές δασκάλες.