Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού υποδέχθηκαν στο Σχολείο τους μικρούς μαθητές τής Α΄ τάξης.
Η διευθύντρια τού Σχολείου κ. Ευαγγελία Σαντοριναίου καλωσόρισε μαθητές και γονείς και ευχήθηκε να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά. Τα παιδιά τής Στ΄ τάξης τραγούδησαν και ευχήθηκαν στα πρωτάκια να περάσουν όμορφα και αξέχαστα σχολικά χρόνια. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον κήπο τού Σολείου.
Εκείνη την ημέρα, όμως, επισκέφθηκε τους μαθητές και ένας …λύκος. Οι μικροί μαθητές τής Α΄ τάξης γνώρισαν έναν λύκο διαφορετικό από τους άλλους. Δεν ήταν ούτε κακός ούτε τρομακτικός. Ήταν ένας καλλιεργημένος λύκος. Πήγε στο σχολείο, έμαθε να διαβάζει και διάβαζε παραμύθια στους φίλους του, τα ζώα. Την ιστορία τού Πασκάλ Μπιε για τον παράξενο αυτό λύκο, άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα πρωτάκια. Με παρότρυνση τού ηθοποιού που αφηγούνταν την ιστορία, συμμετείχαν στο παραμύθι με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Διασκέδασαν και θαύμασαν την επιμονή τού λύκου να μάθει να διαβάζει. Το παραμύθι «έντυσαν» μουσικά οι θεατρολόγοι κ. Δ. Τσελίκα και Α. Κοντού, ενώ η κ. Φ. Σακλαρίδου επιμελήθηκε τα τραγούδια που ακούστηκαν από τους μαθητές των Α΄ και Στ΄ τάξεων.