Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στο πλαίσιο τής δράσης τους «Γέφυρες στη ζωή μας … και γεφύρια τής πατρίδας μας», παρακολούθησαν ομιλία-παρουσίαση από τη συγγραφέα κ. Εύη Μπελογιάννη, απόφοιτη τού Αρσακείου Ψυχικού. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, στον χώρο τής Βιβλιοθήκης των Σχολείων.
Η ομιλήτρια ταξίδεψε τα παιδιά σε πέτρινα γεφύρια, σε τόπους μαγικούς, γεμάτους θρύλους και παραδόσεις, γεμάτους Ελλάδα. Μετέφερε την αγάπη της για αυτά αλλά και τη συγκίνησή της που βρέθηκε ξανά στο Σχολείο της!

«Άμα περνάνε τα χρόνια, περνάνε και τα μνημονικά… Όλα! Βέβαια. Άκου ’δω, ήσαντε δύσκολα, αλλά ήσαντε και ωραία χρόνια τότες! Εμείς, και τα χρόνια φαίνονται πως ήμασταν εδώ και τα έργα φαίνονται πως ήμασταν εδώ..! Να τα μάθετε σεις τώρα, να τα λέτε σ’ αλλουνούς, παρακάτω…»
Πασχάλης Ζούνης, Ένας γεφυράς θυμάται...

«Ο σεβασμός στον πολιτισμό μας και στο όραμα για έναν καλύτερο κόσμο μάς δεσμεύουν να κρατήσουμε ζωντανούς τους διαύλους επικοινωνίας με το παρελθόν, τα πέτρινα γεφύρια, για να βρουν τα όνειρα τού κάθε πρωτομάστορα δικαίωση!» 
Χρήστος Μασσαλάς