Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. επισκέφθηκαν, όπως κάθε χρόνο, στις 7 Οκτωβρίου 2014 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού 111ου Δημοτικού Αθηνών με τις δασκάλες τους κ. Μπράβη και Σκιαμπέ και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παρατηρώντας τα ζώα».


Τα παιδιά αρχικά συζήτησαν για τη σωστή συμπεριφορά μέσα σε ένα μουσείο, αφού για πολλούς ήταν η πρώτη τους μουσειακή επίσκεψη. Στη συνέχεια συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση με θέμα τα ζώα τού Μουσείου και το περιβάλλον στο οποίο ζουν, εξέφρασαν τις απορίες τους, συζήτησαν για τις διαφορές των ζώων και, τέλος, έφτιαξαν χειροτεχνία.
Η συμπεριφορά των μαθητών ήταν άψογη και οι συνάδελφοι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι. Μαθητές και δάσκαλοι έμειναν ευχαριστημένοι και έγραψαν στις εντυπώσεις τους:
«Το Μουσείο σας είναι εξαιρετικό, προσφέρει στα παιδιά βιωματική προσέγγιση των εκθεμάτων με αμεσότητα. Η παρουσίαση και η φιλοξενία από την υπεύθυνη τού Μουσείου είναι εξαιρετική».
Βασιλική Μπράβη, δασκάλα Β΄ τάξης
«Τα εκθέματα σε άριστη κατάσταση, τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τα πτηνά κυρίως και τον κροκόδειλο φυσικά!!! Η φιλοξενία άψογη και η γλυκύτητα τής υπεύθυνης αξεπέραστη. Με απλά λόγια εξηγούσε στα παιδιά το καθετί….»
Σκιαμπέ Νίκη, δασκάλα Β΄ τάξης.