Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, παρακολούθησαν, στις 15 Απριλίου 2013, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Κελαηδίσματα».

Οι μαθητές στον κήπο τού Σχολείου άκουσαν και αναγνώρισαν, με τη βοήθεια πινάκων, φωνές πτηνών και, με τη βοήθεια κλείδας ειδικά διαμορφωμένης για την ηλικία τους, αναγνώρισαν 16 από τα πτηνά που φωλιάζουν στον κήπο τού Αρσακείου, αλλά και σε κήπους και πάρκα τής Αθήνας. Το πρόγραμμα, που βασίζεται σε ομώνυμο πρόγραμμα τής Ορνιθολογικής Εταιρείας, επιμελήθηκε και παρουσίασε η υπεύθυνη τού Μουσείου κ. Φανή Τριπολιτσιώτου, γεωλόγος.
Οι μαθητές πραγματοποίησαν και δεύτερη επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στις 14 και 15 Μαΐου 2013, οπότε παρακολούθησαν την παρουσίαση με τίτλο «Ήχοι τής φύσης». Οι μαθητές, μέσα από ακουστικό παιχνίδι, αναγνώρισαν τους ήχους τής βροχής, τού κεραυνού, τού ανέμου, των κυμάτων κ.ά., δημιούργησαν, με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού, δικούς τους ήχους τής φύσης και, τέλος, μέσα από παιχνίδι το Μουσείο αντήχησε με τους ήχους τής βροχής που αναπαράστησαν οι μαθητές με τη βοήθεια τής υπεύθυνης, η οποία είχε και την επιμέλεια και οργάνωση τού προγράμματος αυτού.