Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τού φετινού εορτασμού τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, στις 26 Σεπτεμβρίο 2024, με θέμα «Γλώσσες για την Ειρήνη», οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, που διδάσκονται Γερμανικά, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Α. Γκόγκα, αναζήτησαν αποφθέγματα προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους για την Ειρήνη, τα μετέφρασαν από τα Γερμανικά στα Ελληνικά και αποτύπωσαν κάποια από αυτά σε πόστερ.

Ακολούθησε συζήτηση για την αναγκαιότητα τής εκμάθησης ξένων γλωσσών και τη συμβολή τους στην ειρήνη στον κόσμο. Τέλος, οι μαθητές απάντησαν στο ερώτημα «Τι σημαίνει για σένα Ειρήνη;», αφού πρώτα συγκέντρωσαν αντίστοιχες εκφράσεις στα Γερμανικά, εργαζόμενοι σε ομάδες.

Ο εορτασμός τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών καθιερώθηκε με πρωτοβουλία τού Συμβουλίου τής Ευρώπης, από το 2001 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, με στόχο την προώθηση τής πολυγλωσσίας και τής ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης, με σεβασμό στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των χωρών τής Ευρώπης.

image001