Αρσάκεια Ιωαννίνων

Για άλλη μια χρονιά, από την Παρασκευή 26 έως και τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού Τσιοχαντάρη Δήμητρα και Μακρυλάκη Μαρία, καθώς και η μαθήτρια τής Α΄ τάξης Παναγιωτοπούλου Καλλίσια εκπροσώπησαν το Σχολείο στην 47η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Η συνδιάσκεψη αυτή είναι μια μοναδική εκδήλωση που συγκεντρώνει περίπου 250 νεαρά άτομα, ηλικίας 16-25 ετών, από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, σε μια τετραήμερη δράση με στόχο τη γνωριμία των νέων με σύγχρονα ευρωπαϊκά ζητήματα, καθώς και τη διεξαγωγή διαλόγου πάνω σε αυτά. Στο πλαίσιο τής δράσης αυτής οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να βιώσουν μια εμπειρία άτυπης μάθησης, με έμφαση στην ιδιότητα τού Ευρωπαίου πολίτη.

Το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού εκπροσωπείται σταθερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων με αντιπροσωπίες μαθητών και μαθητριών που διακρίνονται στις συνδιασκέψεις που διοργανώνονται για το ήθος, την επιχειρηματολογία, τις γνώσεις, το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας, την ευρηματικότητα και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

Τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη 47η Συνδιάσκεψη Επιλογής τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων προετοίμασε και συνόδευσε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Χριστίνα Αλεβίζου.