Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού που παρακολουθούν την πρωινή Ζώνη Debate & Forensics (Ρητορική στα Αγγλικά) είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλους διαγωνισμούς μεταξύ ιδιωτικών σχολείων στην Αθήνα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2023-2024 έως τώρα:

1. St Catherine’s Debate Tournament (25 Νοεμβρίου 2023), Παναγιωτοπούλου Καλίσια και Κουτσιμάνης Γεώργιος

2. Moraitis Cup (12-13 Ιανουαρίου 2024), DEBATE: Παναγιωτοπούλου Καλλίσια, IMPROMPTU (Αυθόρμητος Λόγος): Παναγιωτοπούλου Καλλίσια

3. ICYD (Tουρνουά Debate για νεαρούς ομιλητές, στις 10 Φεβρουαρίου 2024), Παναγιωτοπούλου Καλλίσια

Τους μαθητές προετοίμασαν και συνόδευσαν ως κριτές η υπεύθυνη καθηγήτρια τού προγράμματος Debate & Forensics κ. Μαρία Δημητροπούλου και ο προπονητής τού Ομίλου Debate Ψυχικού κ. Δ. Κόλλιας.

Μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτές τις δραστηριότητες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε ένα ευρύτατο φάσμα επίκαιρων κοινωνικών, πολιτικών και φιλοσοφικών ζητημάτων και να οξύνουν μέσα από τον διάλογο την κριτική τους αντίληψη. Παράλληλα, εξασκούν μέσα από την επιχειρηματολογία τους την αγγλική γλώσσα, τη συνεργασία τους εντός μιας ομάδας, αλλά και τις δεξιότητες τους στη δημόσια ομιλία.

Προσεχώς οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρητορικού και Έντεχνου Ρητορικού Λόγου τού Πανελλήνιου Συνδέσμου Forensics, στις 4-7 Απριλίου 2024, στη Θεσσαλονίκη, και στο 1ο Διαρσακειακό Τουρνουά Forensics, στις 26 και 27 Απριλίου, σε ποικίλα αγωνίσματα.

Αυτές οι εμπειρίες, μαζί με πολλές άλλες που προσφέρει κάθε χρόνο το πρόγραμμα Debate & Forensics, μένουν σίγουρα αξέχαστες στους μαθητές και παρέχουν στα παιδιά εφόδια και δεξιότητες επικοινωνίας απαραίτητες στην μαθητική τους, και όχι μόνο, πορεία.