Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 11 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πολυήμερη εκδρομή τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού με βασικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Βασική επιδίωξη των διοργανωτών αυτής τής εκδρομής ήταν, εκτός από την ψυχαγωγία, η προσπάθεια να έρθουν οι μαθήτριες και οι μαθητές μας σε επαφή με τον πολιτισμό και τη φύση τής ευρύτερης περιοχής τής Θεσσαλονίκης και να επισκεφθούν περιοχές και μνημεία τής χώρας μας, που, ίσως, θα ήταν δύσκολο να γνωρίσουν εκτός σχολικού πλαισίου.

Έτσι, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν, με την καθοδήγηση ενός εμπνευσμένου αρχαιολόγου, στους τάφους τού Φιλίππου στη Βεργίνα, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την προστασία των οικοσυστημάτων, από έναν παθιασμένο με το περιβάλλον επιστήμονα, στον υδροβιότοπο τής Κερκίνης, να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και να ταξιδέψουν νοερά στο παρελθόν τής όμορφης Θεσσαλονίκης μέσω τής επίσκεψης σε σημαντικά μνημεία τής πόλης, όπως ο Λευκός Πύργος, η Καμάρα, η Ροτόντα, ο Ρωμαϊκός Ιππόδρομος, το Επταπύργιο κ.ά.

Ακόμη, συμμετείχαν σε ένα κυνήγι μυστηρίου με γρίφους που αφορούσαν στην πόλη. Με αεροπλάνα, με βάρκες, με άλογα, με τα πόδια, και προπαντός με χριστουγεννιάτικη διάθεση, οι στιγμές έγιναν εμπειρίες και οι εμπειρίες αναμνήσεις...

Σε αυτό το όμορφο ταξίδι στον χώρο, στον χρόνο και στη σκέψη τους μαθητές συνόδευσαν οι κ. Β. Χαμηλοθώρης, Μ. Παπίδα και Μ. Γραμματικού.