Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τής εποικοδομητικής και συστηματικής συνεργασίας τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού με τις Ψυχολογικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και με την Προϊσταμένη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε. και σχολική ψυχολόγο κ. Ξ. Παρασκευοπούλου, ο κ. Γ. Γεωργουλέας και η κ. Μ. Κούκνη, σχολικοί ψυχολόγοι, πραγματοποιούν μέσα στη σχολική χρονιά στοχευμένες παρεμβάσεις στη Β΄ τάξη με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση των μαθητών και τη διαχείριση των έντονων συναισθημάτων που αυτοί βιώνουν κατά την εφηβεία και την προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι παρεμβάσεις αυτές, που πραγματοποιούνται κατόπιν αιτήματος τού Σχολείου, το οποίο μέσα από τη διαρκή παρατήρηση των μαθητών του ιχνηλατεί τις ανάγκες τους, γίνονται δεκτές με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τη μαθητική κοινότητα.

Μέσα από τη συζήτηση, το μοίρασμα, την ενεργητική ακρόαση και τις εύστοχες παρεμβάσεις τού κ. Γεωργουλέα και τής κ. Κούκνη, οι μαθητές καλούνται να συνειδητοποιήσουν τα συναισθήματά τους, να τα εξηγήσουν και στη συνέχεια να τα διαχειριστούν αλλά και να εξωτερικεύσουν ανησυχίες και προβληματισμούς που σχετίζονται είτε με τον εαυτό τους είτε με την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται παράλληλα με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούν ο κ. Γ. Γεωργουλέας και ο κ. Π. Κατηνιώτης για τη διαχείριση τού χρόνου, την οργάνωση τής μελέτης και την αντιμετώπιση τού άγχους των μαθητών.