Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ξεναγήθηκαν στην Αιγυπτιακή Συλλογή, που υποδέχθηκε αποκλειστικά τους μαθητές τού Σχολείου μας, και τη Μυκηναϊκή Συλλογή, ενώ είδαν μέρος των εκθεμάτων τής Γεωμετρικής Εποχής.

Υπό τη καθοδήγηση εξειδικευμένης διπλωματούχου ξεναγού, οι μαθητές και οι μαθήτριες για δύο σχεδόν ώρες, στο κατάμεστο Αρχαιολογικό Μουσείο, είδαν να ζωντανεύουν όσα έχουν μέχρι τώρα μελετήσει στο μάθημα τής Αρχαίας Ιστορίας.

Αυτή η βιωματική προσέγγιση τής Ιστορίας μέσω των εκθεμάτων και τής ιστορικής αφήγησης, που τα συνοδεύει, συνέβαλε στο να ολοκληρωθεί και να εξειδικευτεί η ιστορική γνώση τους, ενώ παράλληλα κέντρισε το ενδιαφέρον για την Ιστορία των μαθητών.

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τον πλούτο και το μέγεθος των εκθεμάτων (π.χ. οι πινακίδες τής Γραμμικής Β΄ τους φάνηκαν μικρότερες απ’ ό,τι τις είχαν φανταστεί, ενώ ο αμφορέας τής Γεωμετρικής Εποχής που απεικονίζεται στο σχολικό βιβλίο τους πολύ μεγαλύτερος),ενώ, παράλληλα, συνειδητοποιήσαν την πολιτισμική τους αξία.

Ακολούθησε βόλτα στο Θησείο.

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια κ. Μ. Δουζίνα, η φιλόλογος κ. Μ. Γραμματικού και η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μ. Γεωργάτου.