Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν τη γιορτή για την επέτειο τής 17ης Νοεμβρίου που διοργάνωσε το Σχολείο.

Μαθήτριες τής Ζώνης Θεάτρου τής Α΄τάξης δραματοποίησαν την περίοδο τής επταετούς δικτατορίας, εστιάζοντας στα γεγονότα τού διαστήματος από τις 14 έως 17 Νοεμβρίου 1973.

Ακολούθησε προβολή αποσπασμάτων τής εκπομπής-ντοκιμαντέρ από το αρχείο τής ΕΡΤ «Ημέρες Πολυτεχνείου με τον φακό των ξένων και Ελλήνων οπερατέρ - ειδικό αφιέρωμα στην 5η Επέτειο».

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν το πώς προσέλαβαν και βίωσαν τα γεγονότα οι άνθρωποι εκείνοι που ανέλαβαν τη δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή να καταγράψουν με την κάμερά τους τις εξελίξεις, εξασφαλίζοντας, έτσι, αδιάσειστες αποδείξεις για τα τεκταινόμενα τής εποχής.

Στη γιορτή συμμετείχαν οι μαθήτριες τής Α΄τάξης Καραμουσλή Άριελ, Καρανδρέα Ευγενία, Καρπαθάκη Ερσίλια, Μακρή Ηλέκτρα, Μουστάκα Κατερίνα και Χίου Θεοφανία.

Στη διοργάνωση τής γιορτής συμμετείχαν η φιλόλογος κ. Μ. Γραμματικού, ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Π. Χρήστου και η θεατρολόγος κ. Ε. Κορρέ.

Τη γενική επιμέλεια τής γιορτής είχε η Διευθύντρια κ. Μ. Δουζίνα.

Στο πλαίσιο τού εορτασμού η Γνώση και η Μνήμη προβλήθηκαν ως προαπαιτούμενα για την κατανόηση τού παρελθόντος και ενίοτε για την ερμηνεία τού παρόντος.