Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με αφορμή το φεστιβάλ "Le Petit Paris d’ Athènes", που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, οι μαθητές Γαλλικών τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρουσίασαν μια ερευνητική εργασία, αφιερωμένη τόσο στην ιστορία τού φεστιβάλ όσο και στην ιστορία, γεωγραφία, τέχνη και λογοτεχνία τής Γαλλίας.
Κάθε χρόνο "Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών" αφιερώνεται στον γαλλικό πολιτισμό και λαμβάνει χώρα στην περιοχή γύρω από το κέντρο τής Αθήνας, όπου πολλοί δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα (οδός Μαιζώνος, Βερανζέρου, Βίκτωρος Ουγκώ κ.λπ.).
Οι μαθητές βρήκαν αυτές τις οδούς, αναζήτησαν πληροφορίες για τα ονόματά τους και, με αυτόν τον τρόπο, ήρθαν σε επαφή με σημαντικές προσωπικότητες τής γαλλικής ιστορίας, τέχνης και λογοτεχνίας. Επέκτειναν, επίσης, την έρευνά τους και σε οδούς με γαλλικά ονόματα, που βρίσκονται σε άλλες πόλεις τής Ελλάδας, καθώς  και σε περιοχές και λεωφόρους με γαλλικές ονομασίες.
Εφέτος 'Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών' αφιερώθηκε στα καφέ και μπιστρό τού Παρισιού, ενώ τις δυο προηγούμενες χρονιές στην Belle Époque (2013) και στα 100 χρόνια από τη γέννηση τού Albert Camus (2014).
Οι μαθητές αναφέρθηκαν στον ρόλο των καφέ και μπιστρό ως σημείων συνάντησης, ζύμωσης και διάχυσης ιδεών σε διάφορες περιόδους τής γαλλικής ιστορίας, και παρουσίασαν τα πιο ιστορικά καφέ τού Παρισιού.
Τέλος, αναφέρθηκαν στην Belle Époque και στον σημαντικό συγγραφέα και φιλόσοφο Albert Camus.


Κλικ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε μια παρουσίαση για το θέμα
micro parisi