Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 οι καθηγητές των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού κ. Παντελής Κατηνιώτης, Ευάγγελος Αργυράκης, Στέλλα Νάκη, Μαρίλη Δουζίνα, Φώτης Κοτσαλίδης, Άννα Τζώρτζη και Στέλλα Ανδρεαδάκη συμμετείχαν με την εισήγηση "Οι στάσεις των καθηγητών των Αρσακείων Γυμνασίων απέναντι στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών τής Πληροφορίας και τής Επικοινωνίας στη διδακτική και τη μαθησιακή διαδικασία" στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ένταξη και χρήση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά το τριήμερο 10 έως 12 Μαΐου 2013, συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση και το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων τού Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Στην ομιλία του ο καθηγητής-Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελής Κατηνιώτης έκανε λεπτομερή αναφορά στην ψηφιακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης e-arsakeio και παρουσίασε τα ευρήματα και τα συμπεράσματα έρευνας που διεξήχθη κατά το σχολικό έτος 2011-2012, με δείγμα 146 εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού, Εκάλης, Θεσσαλονίκης και Πατρών. Σκοπός τής έρευνας ήταν η διερεύνηση τής εξοικείωσης των εκπαιδευτικών των Αρσακείων με τις Τεχνολογίες τής Πληροφορίας και των Επικοινωνιών και η ανάλυση των στάσεών τους απέναντι σε διάφορα θέματα που άπτονται τής αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών από τους μαθητές κατά τη μαθησιακή διαδικασία. Στο τέλος τής ομιλίας, ο κ. Κατηνιώτης και ο μαθηματικός-καθηγητής Πληροφορικής κ. Αργυράκης απάντησαν σε ερωτήσεις των ακροατών που σχετίζονταν με τη μεθοδολογία τής έρευνας και την οργάνωση τού εκπαιδευτικού υλικού στο e-arsakeio. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν οι φιλόλογοι τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Νάκη και Δουζίνα, προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις των ακροατών σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας και ανάρτησης υλικού για τα φιλολογικά μαθήματα στην εν λόγω ψηφιακή πλατφόρμα.
Η εισήγηση έχει δημοσιευθεί στα ηλεκτρονικά πρακτικά τού Συνεδρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.etpe.eu/new/conf?cid=20 .